Planer om fortetting av et av Larviks eldste og flotteste strøk Mesterfjellet

I forkant av en søknad om å bygge ny 6-mannsbolig i Mesterfjellveien 5  burde det først ha vært utarbeidet og søkt om reguleringsendring for området.


Foto: 1881.no
 

Larviksvegen 17 i Stavern fikk ja til firemannsbolig og det blei nei i Ingesgate i Byskogen og Grønnebergveien. I tillegg nevnes Franklinveien på Gon som fikk nei til bygging av firemannsbolig og Vebergsgate på Østre Halsen som fikk ja. 

Les også historien til Tor Olav Karlsen om saksbehandlingen i Vebergsgata på Østre Halsen

Nå har administrasjonen fått en ny sak på bordet hvor en utbygger har ervervet den flotte boligen fra 1948, dvs Mesterfjellveien 5. Denne eiendommen er på ca 1,5 mål og utbyggerne vil nå rive det flotte huset og sette opp en 6-mannsbolig på tomten. Utbygger har kjøpt eiendommen for 3.910 mill. 

Dette har selvfølgelig skapt voldsomme reaksjoner fra naboer i hele området. Mattias Holmbäck som er nærmeste nabo har på vegne av 89 naboer sendt klage til ansvarlige søker. Det spesielle i denne saken er at ansvarlig søker er et av medlemmene i Planutvalget i Larvik kommune. Greit nok at denne personen vil bli inhabil når saken vil komme på bordet i Planutvalget i september, men dette mener vi det “lukter” litt av. Når en ansvarlig søker sitter som politiker i Planutvalget i Larvik kommune så har selvfølgelig denne personen ett tett samarbeid med både plansjef, byggesaksjef og saksbehandlere i administrasjonen. 

Gunnar Eliassen, SV uttalte dette i ØP for noen dager siden :“Av de 7 partiene følger FrP mest utbyggers ønske om flere boenheter på små tomter, ofte med H på slep. Noen av disse sakene har det vært enighet om, særlig hvis naboprotestene er massive, sånn at flermannsbolig er avvist.”

Marie Offenberg, H svarte opp Eliassen i Øp og skrev følgende : “Forutsigbarhet handler om mer enn å si nei til alt, eller for den sakens skyld – ja til alt av denne type tiltak. Høyre går ikke inn for fortetting for enhver pris. Vår linje er at hver sak skal vurderes for seg, og det skal fortettes med kvalitet.”

Både Offenberg og Eliassen er medlemmer i Planutvalget og det skal bli spennende å se utfallet i saken Mesterfjellveien 5.
 

Hvis Larvik kommune sier JA til dette så tror vi dere sier JA til fortetting av hele fronten på Mesterfjellet ? 

Og det ønsker vel ikke Larviks innbyggere ? 

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : [email protected] hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *

10 kommentarer
  1. Morfar bygget nr 4 i sin tid. Er oppvokst rett over gata og solgte det huset for 2 år siden. Hvordan skal man i såfall sørge for trafikksikkerheten blant annet? Bilene kommer skrekkelig fort rundt svingen der, hvor nr 5 har/får sin innkjørsel. Vi ungene i gata fikk aldri lov til å leke oppe ved svingen.
   Hvorfor skal man rive ned en arkitekt tegnet bolig å slette det fra historien?

  2. Mesterfjellveien har flere ganger ikke blitt brøytet skikkelig, fordi det står så mange biler parkert ute i gata. Har faktisk opplevd at brøytebilen nektet en gang også etter å ha pakket en parkert bil inn i snømasser…nei nå må man ta fornuften i bruk. Bygge kan man gjøre andre steder

  3. Jeg skal ikke ta stilling til dette prosjektet, men bare opplyse at når det bygges nytt, skal det være 1 1/2 parkeringsplass pr leilighet PÅ tomta…..mens gamle eiendommer kan så mange biler de vil – i gata!

  4. Terje Anthonsen: Takk for kommentaren. Men trodde da du hadde meninger i denne saken. Parkeringsplasser i en trang gate er en ting, men hva hvis denne 6-mannsboligene blir godkjent. Da er det jo fritt frem for fortettingen i hele Mesterfjellveien som har Larviks beste utsikt.

  5. Iht. Kommudelplan for Larvik by 2015-2027 §3-1 punkt 3: “Fortetting på enkelte eiendom skal ikke være i konflikt med områdets arkitektur, karakter, volum, høyder, utforming, byggelinjer, grønnstruktur og estetikk”. En 4- eller 6-mannsbolig er i strid med alle disse punktene for området. Dette er et villa-strøk. Videre står det i §1 Planens Hensikt: “Planene skal styrke sosial, grønn og infrastruktur gjennom trygge veier for gående og syklister. Ut-/Innkjørsel til tomten er midt i svingen. Allerede nå er det store problemer med brøyting og parkering i gata. Det har vært ulykker med brøytebilen etc.. Med en 6-mannsbolig kommer det 12 biler til i gata. Hele frontlinje på Mesterfjellet får et nytt utseende, husene følger svingen og gir en god arkitektonisk frontlinje sånn som det er nå. En stor kloss (4- eller 6-mannsbolig) ødelegger arkitekturen og åpenheten med innslag av naturområde.
   Terje: Viser til §2-9 Funksjonskrav punkt 3. Bolig/leilighet over 70m2 i Sone 3 skal prosjekteres for 2 parkeringsplasser per bolig/leilighet. Se også §1 Planens Hensikt med tanke på “trygge veier”.

  6. Hvorfor må dere parkere i gata når dere har så store tomter? Og hva er så galt med fire eller seksmannsboliger? Ut fra bildet er det god plass på tomta.

  7. Jeg skjønner ikke hvordan “ansvarlig søker” kan ha en stilling i Planutvalget og samtidig ha et firma som driver med slike søknader. Han har tilgang til ALT av informasjon på ALLE tomter i Larvik. Han er vel i god stand til å påvirke andre i sin stilling i planutvalget, selv om han blir satt inhabli.
   Jeg mener ikke han kan være i planutvalget å ha den jobben samtidig.

  8. Erik Bjørnsen: Takk for kommentaren. Mange som stiller disse spørsmålene i Larvik nå. Det bør kanskje være en sak for Kontrollutvalget og kommuneadvokaten ?

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

  Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
  Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
  Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg