Fylkesmannen påklager Larvik kommunes planutvalg sitt vedtak på Lamøya.

 

Foto: Bøkebloggen

 

Fylkesmannen påklager Larvik kommunes planutvalg sitt vedtak.

Fylkesmannen viser til oversendelse fra Larvik kommune 23. oktober 2020 med melding om vedtak, samt tilleggsopplysninger mottatt 23.10.2020 og 04.11.2020. Klagefristen er overholdt, jf. forvaltningsloven § 29.

Fylkesmannen ved miljøavdelingen finner at omsøkt tiltak kommer i vesentlig konflikt med nasjonale og viktige regionale interesser i strandsonen som de er satt til å ivareta. De legger vekt på at tiltakene medfører en ytterligere nedbygging og privatisering i 100-metersbeltet langs sjø. De kan heller ikke se at fordelene ved å gi dispensasjon er klart større enn ulempene ved tiltaket.

Miljøavdelingen vil understreke at de registrerer at kommunen viser stor vilje til å ta tak i ulovlighetssaken og bringe dette i orden. Dette er svært bra.Selv om kommunen viser slik vilje, anser likevel miljøavdelingen at de to resterende tiltakene det søkes om, ikke tilfredsstiller kravene til å kunne innvilge dispensasjon. De finner derfor å måtte påklage vedtak om å gi dispensasjon til økt gesimshøyde og økning i BYA.

For ordens skyld minner de om at når Fylkesmannen i Vestfold og Telemark ved miljøavdelingen klager på et kommunalt vedtak, vil det være fylkesmannens justisavdeling i et annet fylke som behandler klagen.

Hele påklagingen fra Fylkesmannen kan du lese her.

Saken på Lamøya er spesiell siden det er en ansatt i Larvik kommune som mistenkes å stå bak ulovlighetene. Vedkommende ble politianmeldt av politikerne i planutvalget, men saken ble henlagt av politiet.

 

Les også saken om Kontrollutvalget som skal granske Lamøya saken på denne link.

Les også saken hvor kommunedirektøren svarer opp advokat Håvard Wiig-Andersen på denne link

 

Kontakt oss gjerne på mail adresse : [email protected] hvis dere har noe på hjertet.

 

* Følg Bøkebloggen på Facebook *

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg